måndag 2 mars 2009

Pasta med kycklingfärs, champinjoner och savoykål


4 port

Valfri pasta till 4 portioner
400 g kycklingfärs
smör eller olivolja till stekning
10-15 cm purjolök
1 st pressade vitlöksklyftor
3-5 färska champinjoner (beroende på storleken)
200 g savoykål (går att ersätta med vitkål)
2 msk tomatpuré
Saft från en halv citron
2 dl grädde
salt och nymalen peppar
Persilja
Riven parmesan

Skär purjolöken i strimlor, skiva champinjonerna och dela dem även på mitten om de är stora. Strimla kålen. Fräs kycklingfärsen i lite smör eller olja tills den är genomstekt. Lägg i purjolök, champinjoner och kål och låt steka ytterligare ca 5 minuter.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Ha i tomatpuré, citronsaft och grädde och låt puttra ca 10 minuter på svag värme. Smaka av med salt och peppar. Servera med persilja och riven parmesanost.


0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP