Omelett med kronärtskockspesto
Omelett med kronärtskockspesto
4 port
6 ägg
6 msk vatten
Salt & peppar
6 msk kronärtskockspesto (vanlig pesto går också bra)
6 skivor parmaskinka
2 msk riven parmesanost
persilja
Smör eller olja till stekning
Vispa ihop ägg och vatten, salta och peppra. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna med sluttande kanter. Häll i omelettsmeten som genast börjar stelna, skruva ner värmen lite efter någon minut så att omeletten inte bränns vid. Lyft eller stick i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna. Omeletten är färdig när den stadgat sig men fortfarande är krämig på ytan.
Lägg då på den rivna parmesanosten, klicka ut peston och lägg på skinkan. Garnera med persilja och servera med en god sallad.
Skriv ut receptet (pdf)
2 kommentarer:
Nu blev det väl fel i alla fall?
Ja, det blev visst fel... Pdf-en var rätt men inte receptet i själva inlägget. Men nu är det fixat.
Skicka en kommentar