Fetaostgratinerad rotfruktsgratäng
Fetaostgratinerad rotfruktsgratäng
4 port
4 potatisar
0,5 kålrot
2 palsternackor
4 morötter
3 dl grädde
1 vitlöksklyfta
5 kvistar färsk timjan
Salt & peppar
150 g fetaost
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala alla rotfrukter och skär dem i ganska tunna stavar. Lägg i en ugnsfast form. Repa av bladen från timjankvistarna. Blanda grädde med salt, peppar, timjan och pressa i en vitlöksklyfta. Häll över rotfrukterna och blanda. Mosa fetaosten med en gaffel och fördela över gratängen. Grädda i ugnen ca 25-30 minuter. Lägg på lite aluminiumsfolie efter halva tiden så den inte bränns.
Garnera gärna med lite extra färsk timjan. Servera med färsbiffar eller stekt kött/kyckling.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar