Paprikakyckling
Paprikakyckling
4 port
4 st kycklingfiléer
1 lök
1 röd paprika
2 tsk curry
1 vitlöksklyfta
1 lagerblad
4 dl hönsbulljong (4 dl vatten + 0,5 hönsbuljongtärning)
1 msk tomatpuré
salt & peppar
smör eller olja
Skär kycklingen i bitar och stek i smör eller olja tills den fått färg och är genomstekt. Lägg över i en gryta. Hacka lök och skär paprikan i bitar och lägg i grytan. Krydda med curry, vitlök och tomatpuré. Lägg i ett lagerblad och häll över buljongen, låt koka ca 20 minuter, red ev. av såsen med lite maizena om det behövs. Servera med ris.
Skriv ut receptet (pdf)
1 kommentarer:
Denna kycklingen var mycket smaskig o snabb, mitt i vardagen. Det mesta fanns liksom redan hemma, toppen! Både man o barn uppskattade den!
Skicka en kommentar