Torsk med bacon, potatis & blomkål
Detta är en av våra absoluta favoriträtter. Vi åt en liknande, mer lyxig variant, på vår förlovningsmiddag på Sjömagasinet i Göteborg och därefter har vi gjort rätten otaliga gånger och det är alltid lika gott!
Torsk med bacon, potatis & blomkål
4 port
600 g torsk
1 paket bacon
Valfri mängd potatis, gärna färskpotatis
1 stort blomkålshuvud
Smör
2 dl grädde
Salt & peppar
Dela blomkålsbuketten i bitar och koka tills den är mjuk. Häll av kokvattnet och mixa blomkålen med stavmixer till ett lent mos. Häll i grädden och ev. lite smör. Salta och peppra.
Koka potatisen. Skär baconet i bitar och knaperstek.
Dela torsken i bitar och stek i smör på bägge sidor tills den fått lite färg och är genomstekt. Servera direkt med potatis, bacon och blomkålsmos. Toppa gärna med lite bladpersilja.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar