söndag 1 mars 2009

Torsk med bacon, potatis & blomkål

Detta är en av våra absoluta favoriträtter. Vi åt en liknande, mer lyxig variant, på vår förlovningsmiddag på Sjömagasinet i Göteborg och därefter har vi gjort rätten otaliga gånger och det är alltid lika gott!

Torsk med bacon, potatis & blomkål
4 port

600 g torsk
1 paket bacon
Valfri mängd potatis, gärna färskpotatis
1 stort blomkålshuvud
Smör
2 dl grädde
Salt & peppar

Dela blomkålsbuketten i bitar och koka tills den är mjuk. Häll av kokvattnet och mixa blomkålen med stavmixer till ett lent mos. Häll i grädden och ev. lite smör. Salta och peppra.

Koka potatisen. Skär baconet i bitar och knaperstek.

Dela torsken i bitar och stek i smör på bägge sidor tills den fått lite färg och är genomstekt. Servera direkt med potatis, bacon och blomkålsmos. Toppa gärna med lite bladpersilja.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP