måndag 2 mars 2009

Rostad rotfrukssoppa


6 port

1 palsternacka (ca 150 g)
3 morötter (ca 300 g)
1 bit rotselleri (ca 150 g)
2 potatisar (ca 180 g)
1 liten gul lök
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 krm chiliflingor
flingsalt och nymald peppar
2 dl vitt vin
1 liter grönsaksbulljong

Sätt ugnen på 225 grader. Skala rotfrukter, lök och vitlök och skär i lika stora bitar. Lägg i en långpanna och ringla över olivolja, chiliflingor, några nypor salt samt nymald peppar. Rosta i 20 minuter. Lägg det rosstade i en matberedare och mixa till puré. Hetta upp purén i en stor kastrull med vin och buljong och låt sjuda utan lock i 5 minuter på svag värme. Smaka av och justera kryddningen om det behövs. Servera soppan som den är till en Rostbiff- eller ostsmörgås.


0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP