Sesamstekt lax med ingefärssmör
4 port
2 dl basmatiris
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
1 msk riven ingefära, ca 3 cm
25 g smör, rumstempererat
4 laxfiléer (á 125 g)
1/2 dl sesamfrön
1 msk rapsolja
2 krm salt
300 g haricots verts
japansk soya (till servering)
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Skala vitlöken. Stöt vitlök och salt i en mortel. Skala och riv ingefäran. Rör ihop vitlök, ingefära och smör.
Sätt på vatten till haricots vertsen.
Skär laxen i stora skinnfria kuber, rulla dem i sesamfröna och stek i oljan tills fröna får lite färg. Salta.
Koka bönorna i välsaltat vatten några minuter. Häll av kokvattnet, rör ner smöret. servera med lax, ris och lite japansk soya.
KÄLLA: Laga Lätt nr:9 2009
0 kommentarer:
Skicka en kommentar