söndag 1 mars 2009

Helgrillad ytterfilé med pastasallad

4 port

800g hel ytterfilé

1 liter kokta penne (pasta)
2 st avocado
3 st tomater
1 st rödlök
100 g fetaost (ca)
10 cm av det vita på purjolöken
1 kruka färsk basilika
2 st vitlöksklyftor
1 knippe gräslök
salt och peppar
1 dl rapsolja
0.5 dl olivolja

Putsa ytterfilen. Gnid in den med olivolja, salta och peppra. Bryn den i smör så den får fin färg. Stek den färdigt i ugnen på 200 grader. Stick in en termometer i mitten på filén. När termometern visar 68 grader tar du ut den och låter den vila i fem minuter.

Koka och kyl ner pastan. Skala och strimla rödlöken och purjolöken tunt. Låt dom sedan skölja under kallt vatten för att bli krispiga. Klipp av basilikan från krukan och dela gräslöken grovt. Lägg i en mixer tillsammmans med vitlöken. Häll i oljan och kör runt. Häll alltsammans över pastan och blanda väl. Skär tomaterna och avocado grovt. Lägg ner i pastan tillsammans med rödlöken och purjolöken. Smula ner fetaosten och blanda runt. Lägg upp i en skål och garnera med några kvistar basilika.

KÄLLA: Recept.nu


0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP