söndag 1 mars 2009

Helstekt fläskfilé med svamprisotto

Vi brukar göra denna risotto till helstekt fläskfilé, men du kan välja vilket tillbehör du vill eller helt enkelt göra den vegetarisk som här.

6 port

1 liter buljong (det som passar till det du ska servera)
1 msk olivolja
3 finhackade scharlottenlökar eller 2 medelstora lökar
1/2 selleristånd finhackad. Använd dom innre stjälkarna.
2 vitlöksklyftor finhackade
400 g risottoris
1 dl vermouth eller torrt vitt vin
15 champignoner grovt hackade
1 dl timjan finhackad
70 g smör
100g färskriven parmesanost

Värm buljongen. Stek champignonerna i smör med timjan och ställ åt sidan. Häll oljan i en kastrull, tilsätt scharlottenlök, selleri och en nypa salt. Låt grönsakerna svettas på medium värme tills dom blivit mjuka. Tillsätt vitlöken. Höj värmen och tillsätt riset. RÖR HELA TIDEN. När riset börjar bli genomskinligt häller du i vermouthen. Sänk värmen och tillsätt första sleven buljong. RÖR OM HELA TIDEN. När buljonen kokat in tillsätter du nästa slev buljong. Så fortsätter du i ca 15 minuter till riset är mjukt men har tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt dom timjanstekta chamignonerna, smör och parmesanost. Riv lite parmesanost över och servera genast.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP