söndag 1 mars 2009

Ugnsgrillade lammrevben med auberginer, tomater och oliver

Ugnsgrillade lammrevben med auberginer, tomater och oliver

2 x 7-lamrevben, benen renskrapade
2 fasta auberginer
8 mogna plommontomater
Extra virgin olivolja
8 klyftor vitlök med skalet på
Torkad oregano
Flingsalt och färskmald peppar
Valfritt: Färsk basilika eller mejram
1 handfull urkärnade oliver
1 stor handfull färsk mynta
1 nypa socker
2 msk rödvinsvinäger

Sätt ugnen på 200 grader. Skär skåror i fettet så att det bildas ett rutmönster. Det gör att det blir krispigt när du grillar det. Skiva auberginerna och dela tomaterna
på mitten. Pensla auberginerna med olivolja och stek på båda sidor. Lägg dom tilsammans med tomaterna och vitlök på ena sidan i en grillpanna. Krydda med oregano. Basilika eller mejram över tomaterna är valfritt

Krydda lammet och stek så att det får färg på alla sidor. Ringla lite olivolja över och lägg det i grillpannan vid sidan av grönsakerna. Grilla i ugnen i 30 minuter för att få det fint rosa i mitten, eller lite längre om du vill ha det mer genomstekt.
Lägg i oliverna i grillpannan dom sista 5 minuterna. Ta ut Grillpannan och låt köttet vila i 5 minuter.
Lägg myntan i en mortel eller blender med en nypa salt och socker. krossa till det är ordentligt krämigt. Tillsätt rödvinsvinäger och 6 matskedar olivolja. Smaka av och krydda efter din smak. Ringla detta över lammet när du serverar det. Servera gärna med ugnsgrillad eller kokt mjölig potatis.

Tips: Om du köper ditt lamm i en charkdisk, be om att få benen skrapade. Det ser trevligare ut.

Källa: Jamie Oliver

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP