söndag 1 mars 2009

Indisk räk och chilligryta med raita


4 port

1 gul lök
1 knippa salladslök
1 vitlöksklyfta
2 1/2 cm färsk ingefära
1-2 färska chilli
4 msk rapsolja
1 tsk gurkmeja ( kan uteslutas)
1 tsk malen spiskummin
1 1/2 tsk röd currypasta
1 burk krossade tomater
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl grädde
1 knippa färsk koriander
500 g skalade räkor

Skiva löken, finkacka vitlöken, ingefäran och chillin. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök, vitlök, ingefära och pepparfrukter på låg värme i några minuter. Tillsätt kryddorna och rör i någon minut. Blanda i tomater och vatten och låt koka upp. Sänk värmen och låt koka i 10 min. Tillsätt grädden och färsk hackad koriander efter smak och sjud ytterligare 5 minuter. Lägg sedan i räkorna och smaka av med salt och peppar. Krydda ev mer om du önskar. Garnera med färsk hackad
koriander. Serveras med Raita.



Raita
4 port

1/2 gurka
1/4 morot
1/2 rödlök
1 tomat
2,5 dl matlagningsyoghurt
salt och peppar
1/4 tsk malen spiskummin
1/4 tsk paprikapulver
2 msk hackad färsk koriander

Skär gurkan och moroten i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Dela tomaterna och ta bort kärnhusen och hacka tomatköttet fint. Blanda allt med youghurten och smaksätt med salt, peppar, spiskummin och paprikapulver. Strö hackad koriander over och blanda väl. Det är godast om den får stå i kylen en timme före servering.

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP