Ångad fisk med ärtsås och rotfrukter
4 port
400 g gulbetor eller rödbetor i ganska stora bitar
400 g morötter
1 kruka dill (ca 1 dl hackad)
500 g vit fisk tex torsk
Ärtsås:
3 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl tinade gröna ärtor
2 tsk riven pepparrot
1/2 citron
1 krm salt + 1/2 tsk till fisken
1 krm svartpeppar
Skölj och koka gulbetorna/rödbetorna i väl saltat vatten i 25 minuter.
Tilsätt morötterna dom sista 4 minuterna.
Koka upp mjölk och buljong. Mixa slätt med pepparrot och 3 dl ärtor i en blender eller med stavmixer. Pressa i citronjuice, salta och peppra.
Plocka och hacka dillen. Häll av gulbetorna/rödbetorna, blanda med dillen,
och 1 dl ärtor.
Strax före servering koka upp vatten och sätt i ånginsattsen eller ett durkslag brukar funka fint. Lägg på locket och ånga fisken på svag värme i 5 minuter.
Servera fisken med rotfrukterna och ärtorna och den friskt gröna såsen.
KÄLLA: Laga Lätt nr:9 2009
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar