Kotlett med hasselbackspotatis och svampsås
Skala jämnstora potatisar och skär i tunna skivor men inte helt igenom. (Man kan lägga potatisen nedanför kanten på skärbrädan för att inte skära igenom) Lägg potatisarna i en ugnsfast form och pensla över smält smör. Stek på 225 grader i ca 45 minuter. Pensla med smör några gånger under stekningen. Strö över salt och ströbröd efter ca 35 minuter. Grilla tomathalvor med pressad vitlök och olivolja som tillbehör den sista kvarten med Hasselbackspotatisen.
Finhacka 200 g valfri svamp och en halv gul lök. Stek i smör med lite vitpeppar och salt. Pudra över 2 msk vetemjöl och häll i 3 dl matlagningsgrädde. Rör runt och låt det koka upp och sila såsen i en gryta. Smaka av med salt och peppar.
Servera hasselbackspotatisen, tomaterna och nystekta kotletter med svampsåsen.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar