söndag 1 mars 2009

Baconlindad kyckling med balsamicosås


Baconlindad kyckling med balsamicosås
4 port

4 kycklingfiléer
1 paket bacon (125 g)
6-8 potatisar
1 msk olivolja
salt & peppar
2,5 dl matlagningsgrädde
2 msk balsamvinäger
1 vitlöksklyfta

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala potatisen och skär dem i båtar. Lägg i en ugnsfast form, ringla över lite olivolja, salta och peppra. Sätt in i ugnen ca 15 minuter.

Bryn kycklingfiléerna i lite smör eller olja på hög värme, helst i en grillpanna, så att de får ordentligt med färg. Linda därefter baconskivor om filéerna och lägg i en ugnsfast form.

Häll i en skvätt varmt vatten i stekpannan för att få lite steksky och häll denna över kycklingfiléerna. Sänk ugnsvärmen till 175 grader och sätt in kycklingen brevid potatisarna och låt dem steka färdigt i ugnen i ca 10 minuter (kolla så att den tjockaste delen på kyckligen är vit och genomstekt).

Häll grädden i en kastrull, häll i balsamvinäger och pressa i en vitlöksklyfta. Låt såsen koka upp och bli varm men låt den inte stå och koka för länge.

Servera gärna med en god sallad eller ångkokta gröna bönor.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP