Entrecôte med ugnsbakade rotfrukter och fetacreme
Gör din egen variant eller testa detta enkla recept.
Entrecôte med ugnsbakade rotfrukter och fetacreme
2 port
3 potatisar
1 bit rotselleri
1 liten kålrot
1 liten palsternacka
olivolja
1 msk smör
2 skivor entrecôte eller annat kött
salt & peppar
Fetacreme
100 gram fetaost
1 dl kesella eller creme fraiche
Blanda först ihop fetakrämen. Mosa fetaosten med en gaffel och blanda i kesella eller creme fraiche. Inget extra salt brukar behövas men om man vill kan man peppra lite grann. En skvätt olivolja i röran kan också förhöja smaken.
Sätt ugnen på 225 grader. Skala rotfrukterna och skär dem i grova bitar. Lägg i en ugnsfast form och ringla över lite olivolja, salta och peppra. Skjutsa in i ugnen ca 20 minuter.
När det återstår ca 5 minuter för rotfrukterna, stek köttet i smör i en varm panna så som du vill ha det, lättstekt eller helt genomstekt.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar