söndag 1 mars 2009

Entrecôte med ugnsbakade rotfrukter och fetacreme

Gör din egen variant eller testa detta enkla recept.



Entrecôte med ugnsbakade rotfrukter och fetacreme
2 port

3 potatisar
1 bit rotselleri
1 liten kålrot
1 liten palsternacka
olivolja
1 msk smör
2 skivor entrecôte eller annat kött
salt & peppar

Fetacreme
100 gram fetaost
1 dl kesella eller creme fraiche

Blanda först ihop fetakrämen. Mosa fetaosten med en gaffel och blanda i kesella eller creme fraiche. Inget extra salt brukar behövas men om man vill kan man peppra lite grann. En skvätt olivolja i röran kan också förhöja smaken.

Sätt ugnen på 225 grader. Skala rotfrukterna och skär dem i grova bitar. Lägg i en ugnsfast form och ringla över lite olivolja, salta och peppra. Skjutsa in i ugnen ca 20 minuter.

När det återstår ca 5 minuter för rotfrukterna, stek köttet i smör i en varm panna så som du vill ha det, lättstekt eller helt genomstekt.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP