Biffsallad med entrecoté, pinjekärnor och parmesan
Biffsallad med entrecoté, pinjekärnor och parmesan
4 port
2 biffar 150-200 g grillad Entrecot eller annat mört smakrikt kött
1 knippe ruccola
6 blad romanosallad
3 plommontomater, skurna i tärningar
0.5 gurka, skalad och tärnad
1 rödlök, skuren i båtar
2 avokado, skalade och uppskurna
1 mango, i tärningar
1 citron, saften
Rostade pinjekärnor
Riven parmesanost
salt och peppar
olivolja
Salta och peppra biffarna. Grilla biffarna i en grillpanna ca 2-3 min på varje sida. Sätt åt sidan att vila i ca 10 min eller tills det är dags att äta. Rosta pinjekärnorna i en torr panna. Blanda alla ingredienser till salladen, ringla över olja, pressa över citronsaften och salta och peppra. Riv parmesanost över salladen. Skär upp biffarna i skivor och lägg över salladen och servera.
Skriv ut receptet (pdf)
1 citron, saften
Rostade pinjekärnor
Riven parmesanost
salt och peppar
olivolja
Salta och peppra biffarna. Grilla biffarna i en grillpanna ca 2-3 min på varje sida. Sätt åt sidan att vila i ca 10 min eller tills det är dags att äta. Rosta pinjekärnorna i en torr panna. Blanda alla ingredienser till salladen, ringla över olja, pressa över citronsaften och salta och peppra. Riv parmesanost över salladen. Skär upp biffarna i skivor och lägg över salladen och servera.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar