söndag 1 mars 2009

Thaiwok med strimlat fläskkött och krispiga grönsaker


Thaiwok med strimlat fläskkött och krispiga grönsaker

En rätt som enkelt kan anpassas efter grönsakerna du har i kylen. Exprimentera gärna med olika kombinationer eller välj dina favoriter. Det viktiga är basen bestående av kryddorna och såserna. Lycka till.

2 port

300 g fläskkött
1 vitlöksklyfta
1 cm ingefära
1 morot
10 st gröna bönor
1/2 medelstor lök
5-6 champignoner
1 krm fisksås
1 msk ostronsås
2 msk soya
Bandspagetti eller valfri pasta för 2 personer

Finhacka vitlök och ingefära, skala och dela moroten på längden och skär den i tunna skivor. Skär bönorna i bitar. Dela svampen och löken i klyftor. Skiva chillin fint.

Strimla fläskköttet och bryn det i olja tills det fått fin färg.
Tilsätt alla dom resterande råvarorna. Häll över fisksås, ostronsås och soya.
Rör runt och wooka det i 2-3 minuter.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP