söndag 1 mars 2009

Blomkålssoppa

Gör din egen variant eller testa detta enkla recept.


Blomkålssoppa
4 port

1 gul lök
1 stort blomkålshuvud
1 liter vatten
2 buljongtärningar (grönsaks- eller hönsbuljong)
0,5 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
125 g bacon
Färsk persilja

Skala och finhacka löken. Skölj och skär blomkålshuvudet i mindre buketter. Lägg lök och blomkål i en stor kastrull eller gryta. Häll på vatten och lägg i buljongtärningar. Låt småkoka under lock ca 15 minuter.

Skär baconskivorna i mindre bitar och stek dem spröda.

Känn att blomkålen är helt genomkokt och vispa sen sönder blomkålen med en vanlig visp eller mixa soppan helt slät med mixerstav. Häll i matlagningsgrädde och smaka av med salt och peppar.

Servera med stekt bacon och lite färsk bladpersilja.

För helvegetarisk soppa, välj grönsaksbuljong och uteslut bacon. Stek gärna några brödbitar skurna i små tärningar och servera till istället.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP