Bulgursallad med scampi
4 port
24 st scampi
1 vitlöksklyftor, finhackad
2 msk olja
1 st avocado
10 st körsbärstomater, halverade
1 msk syltad ingefärra, strimlad
3 msk pinjekärnor, rostade
blandad sallad, tex frisésallad, ruccola eller romano,
salt och peppar
1 halv citron, saften
2 dl créme fraiche
Kok bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Finhacka vitlöken och blanda med olja. Vänd i scampin och marinera i 15 minuter. Häll av olja och stek scampin i en varm panna. Låt dom sedan rinna av på en bit papper. Rosta pinjekärnor i en torr panna. Skär avocadon i bitar. Blanda sallad tomat och syltad ingefära med dom andra ingredienserna och strö pinjekärnor över salladen.
Pressa citronesaften i créme fraichen och krydda med salt och peppar.
Ringla dressingen över salladen och servera.
KÄLLA: Glad i mat (Norge) NR. 2-09
0 kommentarer:
Skicka en kommentar