måndag 2 mars 2009

Bulgursallad med scampi


4 port

24 st scampi
1 vitlöksklyftor, finhackad
2 msk olja
1 st avocado
10 st körsbärstomater, halverade
1 msk syltad ingefärra, strimlad
3 msk pinjekärnor, rostade
blandad sallad, tex frisésallad, ruccola eller romano,
salt och peppar
1 halv citron, saften
2 dl créme fraiche


Kok bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Finhacka vitlöken och blanda med olja. Vänd i scampin och marinera i 15 minuter. Häll av olja och stek scampin i en varm panna. Låt dom sedan rinna av på en bit papper. Rosta pinjekärnor i en torr panna. Skär avocadon i bitar. Blanda sallad tomat och syltad ingefära med dom andra ingredienserna och strö pinjekärnor över salladen.
Pressa citronesaften i créme fraichen och krydda med salt och peppar.
Ringla dressingen över salladen och servera.


KÄLLA: Glad i mat (Norge) NR. 2-09


0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP