söndag 1 mars 2009

Norsk fiskgratäng med makaroner

Norsk fiskgratäng med makaroner
4 port

600 g torskfilé
3 msk smör
3 msk mjöl
5 dl mjölk
Salt & peppar
Muskatnöt
200 g makaroner (ej snabbmakaroner)
2 ägg
6 msk ströbröd

Skär torskfilén i tärningar i 2x2 cm. Värm smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Koka upp mjölken och späd den i mjöl och smörblandningen under omrörning och koka så såsen ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och muskat.

Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen. Dela äggen och lägg äggulorna för sig och äggvitorna för sig. Blanda i makaroner, fisk och äggulor i såsen och häll över i en ugnsfast form.

Vispa äggvitorna styva och skär in i gratängen. Strö på ströbrödet och sätt in i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.

Serveras med rårivna morötter och smält smör.

Skriv ut receptet (pdf)

2 kommentarer:

Anonym,  19 oktober 2009 kl. 14:21  

Ska va en norrman för att uppskatta det här kanske för det var verkligen inte gott.

Anonym,  30 mars 2013 kl. 13:52  

Skitsnack. Hur gott som helst.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP