Norsk fiskgratäng med makaroner
Norsk fiskgratäng med makaroner
4 port
600 g torskfilé
3 msk smör
3 msk mjöl
5 dl mjölk
Salt & peppar
Muskatnöt
200 g makaroner (ej snabbmakaroner)
2 ägg
6 msk ströbröd
Skär torskfilén i tärningar i 2x2 cm. Värm smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Koka upp mjölken och späd den i mjöl och smörblandningen under omrörning och koka så såsen ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och muskat.
Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen. Dela äggen och lägg äggulorna för sig och äggvitorna för sig. Blanda i makaroner, fisk och äggulor i såsen och häll över i en ugnsfast form.
Vispa äggvitorna styva och skär in i gratängen. Strö på ströbrödet och sätt in i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.
Serveras med rårivna morötter och smält smör.
Skriv ut receptet (pdf)
2 kommentarer:
Ska va en norrman för att uppskatta det här kanske för det var verkligen inte gott.
Skitsnack. Hur gott som helst.
Skicka en kommentar