Chêvregratinerade rödbetor
Chêvregratinerade rödbetor
4 port
400 g färska rödbetor
2 krm salt
1 msk flytande honung
100 g chêvre
1 knippe färsk timjan
Servering
1 st grillad stark korv
150 g kokt färskpotatis
3 dl gräddfil
1 paket sallad
Borsta rödbetorna rena i kallt vatten. Låt rottråden och några centimeter på blasten vara kvar. Koka dem i lättsaltat vatten till de nästan mjuknat, 15-20 min. Spola dem i kallt vatten och dra bort skalet. Skär dem i klyftor.
Sätt ugnen på 225°. Lägg rödbetorna i portionsformar och strö på salt. Ringla över honung och strö på smulad ost och timjan. Gratinera i mitten av ugnen ca 8 min.
Servera gärna med nykokt potatis, grillad stark korv, en klick gräddfil och sallad.
Källa: Allt om Mat
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar