söndag 1 mars 2009

Chêvregratinerade rödbetor

Chêvregratinerade rödbetor
4 port

400 g färska rödbetor
2 krm salt
1 msk flytande honung
100 g chêvre
1 knippe färsk timjan

Servering
1 st grillad stark korv
150 g kokt färskpotatis
3 dl gräddfil
1 paket sallad

Borsta rödbetorna rena i kallt vatten. Låt rottråden och några centimeter på blasten vara kvar. Koka dem i lättsaltat vatten till de nästan mjuknat, 15-20 min. Spola dem i kallt vatten och dra bort skalet. Skär dem i klyftor.

Sätt ugnen på 225°. Lägg rödbetorna i portionsformar och strö på salt. Ringla över honung och strö på smulad ost och timjan. Gratinera i mitten av ugnen ca 8 min.

Servera gärna med nykokt potatis, grillad stark korv, en klick gräddfil och sallad.

Källa: Allt om Mat

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP