Tonfiskbiffar med kanel och örter
4 port
Spagetti
Tomatsås:
Olivolja
1 liten lök
4 klyftor vitlök
1 tsk torkad oregano
2 burkar plommontomater
salt och färskmald svartpeppar
1/2 msk rödvinsvinäger
liten bunt slätbladig persilja, bladen plockade och grovt hackade
Tonfiskbiffar:
400 g tonfisk på burk.
olivolja
1/2 dl pinjekärnor
1 tsk kanel
salt och färskmald svartpeppar
1 tsk torkad oregano
liten bunt slätbladig persilja, bladen plockade och grovt hackade
100 g ströbröd
50 g riven parmesan
2 ägg
zest och juice från 1 citron
Tomatsåsen:
Fräs lök och vitlök i olivolja på medium värme tills dom är mjuka. tilsätt oregano, tomater, salt och peppar och låt det koka upp. Låt det sjuda i 15 minuter. Mixa det med stavmixer så den blir len. Smaka av med lite rödvinsvinäger, salt och peppar.
Tonfiskbiffar:
Medan tomatsåsen sjuder rostar du pinjekärnor. Blanda alla ingredienserna i en skål och rör runt ordentligt med händerna. Doppa händerna i vatten och forma smeten till biffar, något större än golfbollar. Om smeten är för lös tilsätt lite mer ströbröd. Stek dom i olivolja så att dom blir gyllenbruna runt om. Lägg dom i tomatsåsen och servera med spagetti.
Skriv ut receptet (pdf)
2 kommentarer:
Hej!
Har lagat till dessa (med viss justering...) i kväll! Smaskiga!
Tack för en kanonbra blogg!
//annanna
Hej!
En toppengod maträtt! Tack för receptet!
Maria
Skicka en kommentar