söndag 1 mars 2009

Tonfiskbiffar med kanel och örter


4 port

Spagetti

Tomatsås:
Olivolja
1 liten lök
4 klyftor vitlök
1 tsk torkad oregano
2 burkar plommontomater
salt och färskmald svartpeppar
1/2 msk rödvinsvinäger
liten bunt slätbladig persilja, bladen plockade och grovt hackade

Tonfiskbiffar:
400 g tonfisk på burk.
olivolja
1/2 dl pinjekärnor
1 tsk kanel
salt och färskmald svartpeppar
1 tsk torkad oregano
liten bunt slätbladig persilja, bladen plockade och grovt hackade
100 g ströbröd
50 g riven parmesan
2 ägg
zest och juice från 1 citron

Tomatsåsen:
Fräs lök och vitlök i olivolja på medium värme tills dom är mjuka. tilsätt oregano, tomater, salt och peppar och låt det koka upp. Låt det sjuda i 15 minuter. Mixa det med stavmixer så den blir len. Smaka av med lite rödvinsvinäger, salt och peppar.

Tonfiskbiffar:
Medan tomatsåsen sjuder rostar du pinjekärnor. Blanda alla ingredienserna i en skål och rör runt ordentligt med händerna. Doppa händerna i vatten och forma smeten till biffar, något större än golfbollar. Om smeten är för lös tilsätt lite mer ströbröd. Stek dom i olivolja så att dom blir gyllenbruna runt om. Lägg dom i tomatsåsen och servera med spagetti.

Skriv ut receptet (pdf)

2 kommentarer:

annannadesign 4 juni 2009 kl. 20:01  

Hej!
Har lagat till dessa (med viss justering...) i kväll! Smaskiga!

Tack för en kanonbra blogg!

//annanna

Anonym,  7 september 2011 kl. 21:05  

Hej!

En toppengod maträtt! Tack för receptet!

Maria

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP