söndag 1 mars 2009

Fläskkotletter med strimlade grönsaker, potatis och tomatsås


4 port

4 Fläskkotletter
1 Purjolök
1 Morot
1 Palsternacka
1 msk paprikapulver
1½ msk vetemjöl
Smör till stekning
salt och nymalen peppar

1 msk tomatpure
2 dl ox- eller kalvbuljong
2 dl matlagningsyoghurt

kokt mjölig potatis
crème fraiche
saltgurka

Ansa, skala och strimla grönsakerna. Fräs dom i lite smör i en panna.
Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp. Smaka av såsen.
Blanda mjöl och paprikapulver. Salta och peppra kotletterna och vänd dom i mjölblandningen. Hetta upp en panna med lock och stek kotletterna gyllenbruna ca 6-7 min
Ringla över såsen och fördela grönsakerna över kotletterna. Sätt in pannan med locket på i ugnen och låt kotletterna steka färdigt i 12-15 minuter.

Servera med kokt potatis (gärna mjölig), en rejäl klick crème fraiche och saltgurka.

Tips: Kok lite extra potatis och kotletter så har du basen till en pytt i panna till dagen efter.

KÄLLA: Husmanskonst, Leif Mannerström

Skriv ut receptet (pdf)

1 kommentarer:

Anonym,  19 oktober 2011 kl. 18:07  

Vore bra om ni skrev ut temp. på ugnen. Underlättar för en novis i köket

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP