Grillad fläskfilé med spenat & blomkålsmos
Grillad fläskfilé med spenat & blomkålsmos
4 port
600 gram fläskfile, ev marinerad i valfri marinad
200 g babyspenat
1 stort blomkålshuvud
Smör
2 dl grädde
Salt & peppar
Grilla fläskfilén på grill eller i grillpanna. Om köttets steks i panna är det bra att bara ge köttet en stekyta och sen eftersteka på 175 grader i ugnen ca 10-15 minuter tills köttet är genomstekt.
Skölj spenat och blomkål. Dela blomkålsbuketten i bitar och koka tills den är mjuk. Häll av kokvattnet och mixa blomkålen med stavmixer till ett lent mos. Häll i grädden och ev. lite smör. Salta och peppra.
Fräs spenaten i lite smör i en stekpanna, salta och peppar.
Servera som det är eller med ugnstekt potatis eller kokt färskpotatis.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar