söndag 1 mars 2009

Grillad fläskfilé med spenat & blomkålsmos

Grillad fläskfilé med spenat & blomkålsmos
4 port

600 gram fläskfile, ev marinerad i valfri marinad
200 g babyspenat
1 stort blomkålshuvud
Smör
2 dl grädde
Salt & peppar

Grilla fläskfilén på grill eller i grillpanna. Om köttets steks i panna är det bra att bara ge köttet en stekyta och sen eftersteka på 175 grader i ugnen ca 10-15 minuter tills köttet är genomstekt.

Skölj spenat och blomkål. Dela blomkålsbuketten i bitar och koka tills den är mjuk. Häll av kokvattnet och mixa blomkålen med stavmixer till ett lent mos. Häll i grädden och ev. lite smör. Salta och peppra.

Fräs spenaten i lite smör i en stekpanna, salta och peppar.

Servera som det är eller med ugnstekt potatis eller kokt färskpotatis.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP