söndag 1 mars 2009

Majsplättar med avokadosallad

Majsplättar med avokadosallad
4 port

Majsplättar:
100 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
1,5 dl mjölk
Salt & peppar
1 burk majskorn (ca 340 g)

Avokadosallad:
4 vårlökar
1 avokado
150 g körsbärstomater
0,5 gurka
2 tsk neutral olja

Vispa upp ägget med en gaffel. Häll av spadet från majsen och hacka vårlöken.

Vispa ihop mjöl, bakpulver, ägg och mjölk och salta och peppra rikligt. Rör i den avrunna majsen och hälften av vårlöken.

Skär avokadon i bitar, halvera körsbärstomaterna och skär gurkan i små bitar. Blanda alla grönsakerna med resten av vårlöken.

Hetta upp en teflonpanna och ha i en neutral olja, ex. solrosolja eller rapsolja. Häll i äggsmeten och stek tills den är gyllene. Vänd och stek på andra sidan.

Servera med avokadosalladen och kanske en dressing.

KÄLLA: Elle Mat & Vin nr 2/2009
Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP