Majsplättar med avokadosallad
Majsplättar med avokadosallad
4 port
Majsplättar:
100 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
1,5 dl mjölk
Salt & peppar
1 burk majskorn (ca 340 g)
Avokadosallad:
4 vårlökar
1 avokado
150 g körsbärstomater
0,5 gurka
2 tsk neutral olja
Vispa upp ägget med en gaffel. Häll av spadet från majsen och hacka vårlöken.
Vispa ihop mjöl, bakpulver, ägg och mjölk och salta och peppra rikligt. Rör i den avrunna majsen och hälften av vårlöken.
Skär avokadon i bitar, halvera körsbärstomaterna och skär gurkan i små bitar. Blanda alla grönsakerna med resten av vårlöken.
Hetta upp en teflonpanna och ha i en neutral olja, ex. solrosolja eller rapsolja. Häll i äggsmeten och stek tills den är gyllene. Vänd och stek på andra sidan.
Servera med avokadosalladen och kanske en dressing.
KÄLLA: Elle Mat & Vin nr 2/2009
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar