Rosmarin & citronmarinerad fläskfilé med tomatsallad
4 port
1 fläskfilé (ca 600 g)
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
Marinad
1 msk finhackad rosmarin
1 msk olivolja
finrivet skal av 1/2 citron
2 msk färskpressad citronjuice
sallad, blandade sorter
500g körsbärstomater
1 rödlök
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
2 tsk strösocker
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Putsa filen och skär i fyra bitar. Lägg dom i en plastpåse och banka med handen så dom blir ca 1 1/2 cm tjocka. Salta och peppra. Häll i marinaden och låt marinera i ca 10 minuter. Skala och skiva löken tunt, halvera tomaterna och riv basilikabladen i mindre bitar. Rör ihop olja, vinäger, socker, salt och peppar och blanda i salladen.
Stek eller grilla filén i 2-3 minuter på varje sida, servera med salladen.
Källa: Laga Lätt nummer 5 2009
0 kommentarer:
Skicka en kommentar