söndag 1 mars 2009

Grönsakswok med sesamfrön

Denna enkla grönsakswok går att variera i det oändliga med de grönsaker man har hemma. Vill man ha kött går det naturligtvis bra att blanda i ex. fläskkött eller kyckling också. På bilden syns en variant som vi gjorde med bitar av fjärilskotletter.

Grönsakswok med sesamfrön
4 port

3 vårlökar
1 gul paprika
1 röd paprika
1 ask sockerärtor
2 morötter
1 stånd färsk broccoli
1 msk neutral olja (ex. solrosolja)
1 msk soja
1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
Salt & peppar
2 msk sesamfrön
Basmatiris för fyra personer

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Skala morötterna och skölj alla grönsaker. Skär morötterna i stavar, dela sockerärtorna på mitten på “långsidan”, dela broccolin i bitar, skär paprikan och vårlöken i stavar. Häll i oljan upp en wokpanna eller en stor stekpanna och låt pannan bli riktigt het innan grönsakerna läggs i. Moröttern och broccolin bör läggas i förste och resten av grönsakerna efter en liten stund. Krydda med soja och sambal oelek och pressa i en vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar.

Häll över sesamfrön på woken och servera med det kokta basmatiriset.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP