Fiskgratäng med champinjoner och kokt potatis
Klassisk fiskgratäng som är min pappas specialitet. Hemma hos oss när jag var liten fick vi alltid inlagd gurka serverad just till den här rätt och för mig är det ett måste medan min man totalvägrar gurkan men gärna tar lite riven morot till istället.
Fiskgratäng med champinjoner och kokt potatis
4 port
500 gram torsk
1,5 tsk salt
2 msk margarin
3 msk vetemjöl
4 dl lättmjölk 0,5 % fett
1 st äggula
100 gram champinjoner konserv utan lag
40 gram ost 17 % fett
1 msk ströbröd
Gör en vit sås och ha i champinjonerna. Lägg fisken i en ugnsfast form, salta något och bred över stuvningen. Toppa med ströbröd och riven ost och gratinera i ugnen ca 25 minuter på 200 grader.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar