Bulgursallad med fetaost och oliver
En god sommarsallad som går snabbt att slänga ihop när man hellre vill vara ute och njuta av kvällssolen än att stå inne i köket. Godast blir den med en äkta grekisk fetaost som går att smula sönder. Får man inte tag i det är min favorit Arlas fetaost på tetrapack, den är mjuk, smakrik och riktigt bra.
Bulgursallad med fetaost och oliver
4 port
2 dl bulgur
1 knippe crispsallad
1 ask körsbärstomater
1 röd eller gul paprika
1 ask sockerärtor
15-20 oliver
1 paket fetaost
Koka bulguren enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj grönsakerna, bryt salladen i mindre bitar och skär resten av grönsakerna. Blanda i en stor skål. Dela oliverna på mitten och bryt eller skär fetaosten i mindre bitar. Blanda i bulguren när den svalnat något.
Servera gärna med en dressing på kesella eller creme fraiche och röd pesto.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar