söndag 1 mars 2009

Halstrad gös med svampsallad och rödvinssås


Halstrad gös med svampsallad och rödvinssås
4 port

4 stora bitar gösfilé eller annan vit fisk
smör
1/2 paket bacon, strimlad
2 rejäla nävar champignoner, ostronskivling, shiitake eller annan svamp
salt och vitpeppar

Rödvinssås
1 rödlök, finhackad
4 vitlöksklyftor, skivade
smör
6 dl rödvin
2 msk koncentrerad kalvfond
3 kvistar timjan
vitpeppar
salt

Blomkålsmos
1 stort blomkålshuvud, stjälkarna bortskurna
grädde
salt och nymalen svartpeppar

Börja med rödvinssåsen. Bryn lök och vitlök i smör i någon minut. Tillsätt rödvin, kalvfond och timjankvistarna. Låt koka upp och puttra på svag värme tills 2 dl av vätskan återstår. Sila genom en fin sil och häll tillbak i grytan. Koka upp och smaka av med salt och vitpeppar.
Hetta upp stekpannan och bryn fisken i smör i 3 minuter på varje sida. Stek bacon i en annan panna. Lägg på hushållspapper och låt rinna av. Lägg sedan i svampen och låt den steka i smör i fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka blomkålen i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet. Mixa med stavmixer och tillsätt grädde till du får önskad koncistens. Krydda med salt och peppar.
Lägg upp fisken på tallrikar. Lägg svamp ovanpå och häll rödvinssås över. Decorera med bacon och en timjankvist. Servera med blomkålsmos.

KÄLLA: GI in the city

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP