Kikärtsquesedilla med tomat och koriandersallad
En god och smakrik vegetarisk rätt. Om man lägger till salladen funkar det som middag, annars smakar de säkert bra ihop med en soppa också om man vill ha lite mer mat.
Kikärtsquesedilla med tomat och koriandersallad
4 port
Quesedillas:
1 burk kokta kikärtor
1 dl vatten
1 msk olja
1 dl färsk eller fryst koriander (eller persilja)
salt & peppar
1 tsk sambal oelek
6 stk tortillas
Tomat & koriandersallad:
4 tomater
1 rejäl näve färsk koriander
2 tsk olivolja
salt & peppar
Skölj av kikärtorna i ett durkslag och mixa tillsammans med vatten och olja. Klipp ner persilja och smaka av med kryddor. Bre ett lager fyllning på en tortillas och lägg en tortilla ovanpå.
Gör tomatsalladen. Skär tomaterna i valfri storlek, grovhacka koriandern och blanda ihop allt tillsammans med lite olja samt salt och peppar.
Stek i en torr och het stekpanna, någon minut eller tills de får fin färg, på bägge sidor. Dela i bitar och servera medan de är varma ihop med tomatsallad.
Källa quesidllas: www.pickipicki.se
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar