Tonfiskbiffar med kronärtskocksröra
Inspirationen till det här receptet hittade jag hos Tina som har den eminenta matbloggen Pickipicki. Hon bjuder alltid på massa goda recept och jag har testat många av dem. Tonfiskbiffarna blev smaskens och smakade supergott ihop med en fräscha röran med kronärtskockor.
Tonfiskbiffar med kronärtskocksröra
4 port
Tonfiskbiffar:
2 burkar tonfisk i vatten
2 ägg
1 bit finhackad purjolök
1-2 finhackade vitlöksklyftor
Skal och saft från en halv citron
En halv röd chili eller en tesked sambal oelek
Persilja eller färsk koriander
2-3 msk mjöl
Salt & peppar
Kronärtkocksröra:
1 burk kronärtskockshjärtan
1 dl kesella
Lite citronsaft
Salt & peppar
Häll av vattnet från tonfisken. Finhacka purjolök, vitlök, chili och persilja/koriander. Blanda tonfisken med de hackade grönsakerna, salta och peppra. Rör ner äggen och några matskedar mjöl så det blir en fast smet. Forma till biffar och stek i smör eller olja, några minuter på varje sida tills de fått fin färg.
Häll av spadet från kronärtskockorna, mixa kronärtskockor och kesella. Smaksätt med citronsaft, salt & peppar. Servera med bulgur.
Inspirationskällor
Tonfiskbiffarna: www.pickipicki.se
Kronärtskocksröra: Laga Lätt
Skriv ut receptet (pdf)
1 kommentarer:
Låter gott, så det blir kvällens middag! Tack för en jättefin blogg, jag tittar ofta in här för inspiration till veckomenyn, och ofta blir det nåt recept från er!
Skicka en kommentar