söndag 1 mars 2009

Tonfiskbiffar med kronärtskocksröra

Inspirationen till det här receptet hittade jag hos Tina som har den eminenta matbloggen Pickipicki. Hon bjuder alltid på massa goda recept och jag har testat många av dem. Tonfiskbiffarna blev smaskens och smakade supergott ihop med en fräscha röran med kronärtskockor.

Tonfiskbiffar med kronärtskocksröra
4 port

Tonfiskbiffar:
2 burkar tonfisk i vatten
2 ägg
1 bit finhackad purjolök
1-2 finhackade vitlöksklyftor
Skal och saft från en halv citron
En halv röd chili eller en tesked sambal oelek
Persilja eller färsk koriander
2-3 msk mjöl
Salt & peppar

Kronärtkocksröra:
1 burk kronärtskockshjärtan
1 dl kesella
Lite citronsaft
Salt & peppar

Häll av vattnet från tonfisken. Finhacka purjolök, vitlök, chili och persilja/koriander. Blanda tonfisken med de hackade grönsakerna, salta och peppra. Rör ner äggen och några matskedar mjöl så det blir en fast smet. Forma till biffar och stek i smör eller olja, några minuter på varje sida tills de fått fin färg.

Häll av spadet från kronärtskockorna, mixa kronärtskockor och kesella. Smaksätt med citronsaft, salt & peppar. Servera med bulgur.

Inspirationskällor
Tonfiskbiffarna: www.pickipicki.se
Kronärtskocksröra: Laga Lätt

Skriv ut receptet (pdf)

1 kommentarer:

Frida 19 maj 2009 kl. 08:12  

Låter gott, så det blir kvällens middag! Tack för en jättefin blogg, jag tittar ofta in här för inspiration till veckomenyn, och ofta blir det nåt recept från er!

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP