söndag 1 mars 2009

Klassisk kalops med inlagda rödbetor

4 - 6 port

1 kg bringa, eller högrev med ben
2 msk margarin/smör/olja
2 st lökar
2 st morötter
3 msk vetemjöl
3-4 dl vatten
1 tsk salt
10 st kryddpepparkorn
2 st lagerblad

Skär köttet i bitar och bryn dem i matfettet.
Skala löken och skär den i klyftor. Låt löken bryna med köttet i ett par minuter.
Strö över mjölet och rör om väl. Späd med vatten.
Skala och skiva morötterna. Tillsätt morötter, salt och kryddor.
Låt sjuda under lock på svag värme tills köttet släpper benen.
Rör om i grytan då och då. Späd med mer vatten om såsen verkar för tjock.
Servera med kokt potatis och lingon eller inlagda rödbetor.

Tips: Kalops är en rätt som fungerar bra att frysa.
Gör därför en större sats och frys.


Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP