Grishalskotletter med potatisgratäng och persiljesmör
4 port
Persiljesmör:
75 gram smör
1 dl finhackad hackad persilja
1 msk citronsaft
salt och peppar
Låt smöret bli rumsvarmt, hacka persiljan. Blanda ingredienserna. Rulla till en rulle i smörpapper eller spritsa i vaalfri form. Låt dom stå i kylen medan du gör gratängen.
Potatisgratäng:
6-7 medelstora potatisar
1 purjolök
150g riven ost
3 dl grädde
salt och peppar
Skala och skiva potatisarna. Skiva purjolöken och riv osten. Lägg potatis i botten av en ugnsfast form. Strö över purjolök och ost. Salta och peppra. Repetera i 3 varv och avsluta med ost. Häll över grädden. Gratinera i ugn på 200° i ca 45 min.
Låt kotletterna bli rumstempererade. Krydda dom med salt och peppar och stek dom i smör, ca 4 minuter på var sida.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar