söndag 1 mars 2009

Grishalskotletter med potatisgratäng och persiljesmör


4 port

Persiljesmör:
75 gram smör
1 dl finhackad hackad persilja
1 msk citronsaft
salt och peppar

Låt smöret bli rumsvarmt, hacka persiljan. Blanda ingredienserna. Rulla till en rulle i smörpapper eller spritsa i vaalfri form. Låt dom stå i kylen medan du gör gratängen.

Potatisgratäng:
6-7 medelstora potatisar
1 purjolök
150g riven ost
3 dl grädde
salt och peppar

Skala och skiva potatisarna. Skiva purjolöken och riv osten. Lägg potatis i botten av en ugnsfast form. Strö över purjolök och ost. Salta och peppra. Repetera i 3 varv och avsluta med ost. Häll över grädden. Gratinera i ugn på 200° i ca 45 min.

Låt kotletterna bli rumstempererade. Krydda dom med salt och peppar och stek dom i smör, ca 4 minuter på var sida.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP