Pasta med kräftstjärtar och dill
Pasta med kräftstjärtar och dill
4 port
1 burk kräftstjärtar i lag
400 g valfri pasta
1 liten gul lök
2 morötter
2 msk vitt vin
lite citronsaft (har du inget vin, ta lite mer citronsaft)
10 coctailtomater
1 msk tomatpuré
1 krm chilipulver
salt & peppar
en bunt färsk dill eller ca 2-3 tsk frusen dill
Hacka lök och morötter och fräs i smör tills de mjuknat något. Ha i en skvätt vin och citronsaften och låt puttra någon minut.
Dela coctailtomaterna i halvor och hacka dillen. Lägg i tomaterna och krydda med salt, nymalen svartpeppar, chilipulver och tomatpuré samt dillen.
Dela kräftstjärtarna i lite mindre bitar och lägg till slut i dem i såsen men låt den inte koka upp igen, då blir kräftstjärtarna sega. Vill man lyxa till det lite kan man naturligtvis ha i en skvätt grädde också.
Servera med nyriven parmesanost.
Skriv ut receptet (pdf)
3 kommentarer:
Hej.
Vill inte kommentera själva receptet utan jag vill kommentera hur bra jag tycker att det är att ni GÖR DETTA med veckomatsedeln // Yvonne
hejsan,
håller helt med. Jag får stor inspiration och mycket god hjälp av er blogg.
Cecilia
En fantastiskt god och lättlagad rätt. Jag tog vispgrädde i, det förhöjde smaken.
Skicka en kommentar