Kycklingenchiladas med avokadosallad
Kycklingenchiladas med avokadosallad
4 port
6 stora eller 8 små tortillabröd
2 st kycklingfilé
1 gul lök, hackad
1 burk creme fraiche
1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
salt & pepper
1 dl riven ost
Avokadosallad
1 ask coctailtomater
1-2 avokado
flingsalt
ev. svartpeppar
1-2 tsk olivolja
koriander
Skär kycklingen i mindre kuber och fräs i stekpanna tillsammans med den hackade löken. När kycklingen är genomstekt och löken mjuk, tillsätt sambal oelek, vitlök och creme fraiche. Salta och peppra och låt puttra en stund.
Fördela sedan röran på tortillabröden och vik ihop dem och placera i en ugnssäker form.
Häll på lite riven ost och gratinera på 225 grader i ca 10 minuter eller tills osten fått färg.
Dela coctailtomaterna och skär avokadon i kuber och lägg i en skål. Ha i lite flingsalt, eventuellt lite nymalen svartpeppar samt en skvätt olivolja och smaksätt med koriander. Färsk koriander är godast men har man inte tillgång till det så funkar den torkade varianten faktiskt nästan lika bra. Och gillar man inte koriander så hoppar man bara över det.
Servera med avokadosallad
Skriv ut receptet (pdf)
3 kommentarer:
Mycket gott och hot! Nästa gång blandar vi nog i en paprika också.
Supergott och enkelt. En familjefavorit.
Jätte gott! Ska nog blanda i fler ingredienser nästa gång, kanske champinjoner, paprika eller liknande.
Skicka en kommentar