söndag 1 mars 2009

Pasta med kräftstjärtar och dill


Pasta med kräftstjärtar och dill
4 port

1 burk kräftstjärtar i lag
400 g valfri pasta
1 liten gul lök
2 morötter
2 msk vitt vin
lite citronsaft (har du inget vin, ta lite mer citronsaft)
10 coctailtomater
1 msk tomatpuré
1 krm chilipulver
salt & peppar
en bunt färsk dill eller ca 2-3 tsk frusen dill

Hacka lök och morötter och fräs i smör tills de mjuknat något. Ha i en skvätt vin och citronsaften och låt puttra någon minut.

Dela coctailtomaterna i halvor och hacka dillen. Lägg i tomaterna och krydda med salt, nymalen svartpeppar, chilipulver och tomatpuré samt dillen.

Dela kräftstjärtarna i lite mindre bitar och lägg till slut i dem i såsen men låt den inte koka upp igen, då blir kräftstjärtarna sega. Vill man lyxa till det lite kan man naturligtvis ha i en skvätt grädde också.

Servera med nyriven parmesanost.

Skriv ut receptet (pdf)

3 kommentarer:

Yvonne 7 september 2009 kl. 15:04  

Hej.

Vill inte kommentera själva receptet utan jag vill kommentera hur bra jag tycker att det är att ni GÖR DETTA med veckomatsedeln // Yvonne

Cecilia Berg,  10 januari 2010 kl. 20:16  

hejsan,
håller helt med. Jag får stor inspiration och mycket god hjälp av er blogg.

Cecilia

Catharina Ø,  11 maj 2011 kl. 15:39  

En fantastiskt god och lättlagad rätt. Jag tog vispgrädde i, det förhöjde smaken.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP