söndag 1 mars 2009

Krispiga kycklinglår med söta tomater


Denna rätten tar bara några minuter att förbereda men den tar 1 1/2 timme i ugnen.
Men det är verkligen värt att vänta på. Skinnet blir krispigt och köttet blir smakrikt och mer eller mindre faller av benen.


4 port

4 kycklinglår
1 liten kruka färsk basilika,
2 paketer (ca 30-35 st) gula och röda körsbärstomater, halverade
2 plommontomater grovt hackade
En hel vitlök delad i klyftor
1 färsk röd chilli, finhackad
Olivolja

Värm ugnen till 180 grader. Krydda kycklingen runt om och lägg i en gryta som du kan ställa i ugnen. Plocka basilikabladen och hacka stjälkarna. Tryck ner tomaterna och basilikan mellan och under kycklingbitarna så att skinnet på kycklingen ligger fritt. Strö över chilli och vitlök. Ringla olivolja över kycklingen. Sätt in i ugnen i 1 1/2 timme. Pressa ut vitlöken ur skalen innan du serverar. Servera med pressad potatis, potatismos eller pasta.

Källa: Jamie’s Dinners

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP