söndag 1 mars 2009

Potatismos med strimlad korv och lök


4 port

1 kg potatis
1 msk smör
3 dl mjölk
Salt och malen vitpeppar
400 g falukorv
2 gula eller röda lökar
200 g champinjoner
1 dl grädde
Salt och malen vitpeppar

Koka potatisen. Skala och skär den först i mindre bitar så kokar den mjuk fortare. När den är mjuk mosar du potatisen med gaffel eller pressar och blandar med lite varm mjölk och en klick smör. Krydda moset med lite extra salt.

Strimla korv, lök och champinjoner. Fräs alltsammans ett par minuter och häll på grädden. Låt det hela koka ihop i 2–3 minuter. Krydda med salt och peppar.
Lägg upp moset på varma tallrikar. Toppa med korvblandningen.

Källa: recept.nu

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP