söndag 1 mars 2009

Kycklinglasagne

Kycklinglasagne
4 port

1/2 grillad kyckling eller 400 g kycklingfilé
200 gram bladspenat färsk eller fryst
2 dl keso naturell
2 st äggula
1 dl riven ost
0,5 msk ströbröd
1 klyfta vitlök
1 tsk salt
2 tsk muskotnöt
0,5 tsk timjan
1 tsk chilipulver
8 st lasagneplattor
2 förp kelda ostsås eller 6 dl egen ostsås

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda ihop keso, ägggula, ost, ströbröd och kryddor. Låt stå och dra en stund.

Om det är grillad kyckling är det bara att skära köttet i bitar. Är det kycklingfiléer delas dessa i ganska små bitar och steks genomstekta i en panna. Om spenaten är fryst måste den tinas och rinnas av. Använder man färsk bladspenat ska den sköljas väl och sedan förvällas snabbt. Blanda i löken ihop med spenaten så den blir mjuk och häll sedan på spenaten och kycklingköttet i kesoblandningen.

Smörj en ugnsfast form med lite smör och börja med ett lager lasagneplattor. Varva sedan kycklingblandningen med ostsås och lasagneplattor, avsluta med ett lager ostsås. Grädda i ugnen ca 25 minuter, täck eventuellt över lasagnen med folie i slutet så att den inte bränns. Servera med en blandad sallad.

Skriv ut receptet (pdf)

1 kommentarer:

Anonym,  2 november 2009 kl. 11:05  

Ser fantastiskt gott ut!! Själv lagade jag häromdagen denna kycklinglasagnen, kan starkt rekommenderas!! /Stina

http://www.alltommat.se/recept/kycklinglasagne-1459/

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP