Laxpytt med romsås
Det här är en god rätt att servera på vår och sommar. Såsen är pricken över i:et.
Laxpytt med romsås
4 port
400 g laxfilé
2 gula lökar
8-10 kokta färskpotatisar (ca 500 g)
300 g grön sparris
olivolja
salt & peppar
rivet skal & saft från en halv citron
Sås:
2 dl lätt creme fraiche eller gräddfil
50 g löjrom
2 msk hackad gräslök
Skala och hacka löken. Skär potatis och lax i tärningar. Skär sparrisen i centimetertjocka bitar, koka ev. 1 minut i lättsaltat vatten. Fräs lök och potatis ca 5 minuter, rör i sparrisen. Fräs laxen separat ca 2 min, blanda ner i pytten. Smaksätt med salt, peppar och citron.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar