Krämig potatissallad
Det är inte någon av de färdiga potatissalladerna i matbutikerna som faller oss i smaken, de brukar mest bestå av majonäs som vi inte gillar. Istället gör vi gärna vår egen och oftast blir det denna goda potatissallad. Har man färdigkokta potatisar tar den max fem minuter att slänga ihop, annars får man lägga till koktiden på potatisen. Kaprisen höjer hela salladen så de får åka med även om inte maken gillar det, tar man stor kapris är det lätt att pilla bort :)
Servera gärna med bräckt kassler eller grillad korv.
Krämig potatissallad
4 port
600 g potatis, kokt
En liten purjolök, finskuren
1 liten burk kapris
3 dl gräddfil
salt & peppar
Skär potatisen i grova tärningar och lägg i en skål . Ha i purjolök, kapris och gräddfil och rör ihop. Smaka av med salt och peppar. Om salladen blir lite tjock går det bra att späda med lite filmjölk för att få rätt konsistens. Låt den gärna stå i kylen och dra en stund innan servering.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar