söndag 1 mars 2009

Pannbiffar med lök, potatis och rårörda lingon


4 port

0,5 kg blandfärs
1 mellanstor potatis, kokt och riven
1 ägg
1 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
2 1/2 gul lök, riven
Salt och peppar
En nypa socker

mjölk och grädde till såsen

Koka upp 3 dl vatten och buljongtärningen.
Blanda alla ingredienser i en stor skål och rör om. Smeten ska vara ganska lös, men inte för lös. Här får man anpassa med buljongen lite beroende på hur saftig färsen är. Gör pannbiffarna i önskad storlek och stek med smör.

När du har stekt sista rundan och lagt dom åt sidan, slår du i lite vatten och mjölk i stekpannan. Låt det koka upp och tillsätt grädde.
Tillsätt några droppar Koloritsoya så att såsen får den klassiska bruna färgen.
Skaka lite vatten och mjöl (maizena går också bra) för att reda såsen. Smaka av med salt och peppar.
Skiva och stek de två lökarna i smör på medium värme tills dom fått fin färg.

Häll såsen över kokt potatis och servera dom nystekta Pannbiffarna med den stekta löken.


Tips: Detta receptet fungerar lika bra till köttbullar. Om du har tid, är det bara att göra en större sats och frysa in.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP