söndag 1 mars 2009

Parmesanpanerad torsk med basilikasås

Det här är en urgod fiskrätt som passar perfekt att bjuda på. Vi köpte färsk fisk när vi lagade rätten och det är klart att det är godast, men fryst, tinad fisk funkar också.

Parmesanpanerad torsk med basilikasås
4 port

4 torskfilébitar, ca 600 g
1 dl ströbröd
1 dl riven parmesanost
Salt & peppar
6-8 potatisar
2 msk smör

Basilikasås:
2 dl fiskbuljong
2 dl grädde
Saften från en halv citron
ev. 1 tsk maizena
En halv kruka färsk basilika
1 dl riven parmesanost
Salt & peppar

Skala potatisarna och koka dem.

Blanda ströbröd och riven parmesanost. Krydda fisken med salt och peppar och vänd sedan filéerna i ströbrödsblandningen.

Koka ihop buljong, grädde och citronsaft. Låt den koka ihop lite så det blir ca 3 dl. Red ev. med lite maizena och vatten. Grovhacka basilikan och rör i den ihop med den rivna parmesanosten i såsen. Smaka av med salt och peppar.

Häll av vattnet från potatisen och gör ett grovt mos, ha i lite smör och salta och peppra. Stek fisken i smör eller olja så den blir gyllenbrun på bägge sidor. Servera med lite bladpersilja och gärna gröna ärtor.

Källa: Matmagasinet

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP