söndag 1 mars 2009

Pasta amatriciana


Pasta amatriciana
4 port

200 g bacon eller sidfläsk, gärna en hel bit eller i tärningar
1 gul lök
400 g hela tomater på burk
0,5 röd chili eller 1 krm chilipulver
Salt & peppar
400 g valfri pasta
Parmesanost

Om det är en hel bit bacon eller fläsk, börja med att skära den i små tärningar. Hacka löken och chilifrukten. Stek bacontärningarna (inget fett behövs) tills de fått lite färg. Ta ur bacontärningarna ohc lägg istället i den hackade löken och chili och stek tills löken har blivit mjuk.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen

Häll av spadet från tomaterna och grovhacka tomaterna och tillsätt dem i pannan. Låt koka ca 15 minuter. Smaka av med salt & peppar. Tillsätt bacontärningarna.

Servera med riven parmesanost och gärna lite bladpersilja.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP