söndag 1 mars 2009

Silltårta

Den här tårtan är obligatorisk för oss varje midsommar och vart vi än är bjudna så blir vi ombedda att ta med den till knytkalaset. Även de som normalt inte gillar sill brukar uppskatta den här goda tårtan.

Silltårta
4 port

6 ägg, hårdkokta
2 burkar matjesill
5 dl creme fraiche
200 g philadelphiaost
2 msk hackad dill
2 tsk fransk senap
1-2 grovt bröd, ex. gräddad längtan

Garnering:
1 rödlök, hackad
0,5 dl gräslök, hackad
rester av de hackade äggen från röran

Koka sex stycken ägg. Lägg två åt sidan till garneringen. Hacka de resterande fyra äggen. Blanda ägg, sill, creme fraiche, philadelphiaost, dill och senap till en röra.

Skär av kanterna av brödet och varva sedan bröd och röra så det blir som en smörgåstårta. Ha lite av röran ytterst och garnera sedan med hackad rödlök, gräslök och hackat ägg.

Tips! Silltårtan blir godast blir den om man gör den dagen innan och låter den stå och dra till sig i kylskåp över natten. Bred på krämen men vänta med garneringen till precis innan den ska serveras. För att tårtan inte ska torka in är det bra att blöta en ren kökshandduk och lägga över tårtan innan du sätter in den i kylen. Det kan hända att man behöver bre på lite extra gräddfil eller liknande innan man garnerar.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP