söndag 1 mars 2009

Pasta med krämig lamm och svampsås


4 port

250 g lammfärs
2 msk smör
1 tsk salt + 2 krm till såsen
1 krm nymalen svartpeppar + 1 krm till såsen
2 scharlottenlökar
1 liten vitlöksklyfta
400 g kantareller eller annan svamp
3 dl matlagningsgrädde
1 msk soyasås
1 tsk sambal oelek (valfritt)
2 krm torkad timjan eller några kvistar färsk

pasta till 4 personer

Stek färsen i 1 msk smör. Krydda med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök och stek detta med köttet. Skiva svampen och lägg i stekpannan. Tillsätt 1 msk smör till. Stek tills all vätska försvunnit och det börjar få färg. Tillsätt grädde, soya, sambal oelek och timjan. Krydda med salt och peppar och låt det koka ihop i ett par minuter. Sila pastan när den är klar och blanda med resten.


0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP