söndag 1 mars 2009

Pizza med skivad ytterfilé, mozzarella & ruccola


Pizza med skivad ytterfilé, mozzarella och ruccola
Ger 2 stora eller 4 mindre pizzor

3 dl ljummet vatten
1/2 påse torrjäst eller 25g vanlig jäst
1/2 kg vetemjöl
1 tsk salt
1 msk socker

Blanda mjöl, salt och socker i en hög på bänken. Gör ett “hål” i mitten av högen och häll i vattnet. Strö över torrjästen och blanda med en gaffel inifrån och utåt tills du får en deg. Knåda ihop degen och låt den jäsa tills den är dubbelt så stor (ca 40 min) Dela sen degen i bitar och kavla ut till små pizzor.
Smörj bitar av folie med olivolja och lägg varje pizza på detta. Lägg på tomatröra och önskat pålägg och grädda i ugnen på 240 g i 5-7 min.

TIPS: Gör flera och lägg i frysen så sparar du tid nästa gång du blir sugen på pizza. Kom bara ihåg att smörja folien så dom inte klistras ihop.

Tomatröra:
10 mogna plommontomater
2 stora eller 3 mindre vitlökskklyftor
olivolja
salt och peppar

Kärna ur tomaterna och hacka fint. Krama ur så mycket vätska du kan av tomaterna genom att lägga dom i hushållspapper och pressa.
Hacka vitlöken. Blanda med lite olja och krydda med salt och peppar

Exempel på pålägg: - Spödstekt bacon, thai basilika, mozzarella
- Oliver, tomat, rucola, parmesan och mozzarella
- svamp, mosarella, timjan och kryddig korv
- mozzarella, prosciutto och basilika
- kronärtskocka och mozzarella

KÄLLA: Jamie Oliver

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP