Prosciuttolindad lax med spenat och örtlinser
Prosciuttolindad lax med spenat och örtlinser
4 port
4 dl gröna linser
4 laxfileér utan skinn och ben
salt och peppar
8 skivor prosciutto
olivolja
saften av en citron
2 rejäla nävar blandade örter (persilja, basilika, mynta) hackade
3 rejäla nävar spenat, hackad
2 dl naturell yoghurt
Sätt ugnen på 220°
Täck linserna med vatten i en kastrull. Koka upp och låt sedan puttra tills dom är mjuka
Krydda laxen med lite peppar och vira sen in dom i skinkan. Droppa lite olivolja på dom. Stek i ugnen ca 10 min tills prosciutton har fått fin färg.
Häll av vattnet från linserna och smaka av med salt, peppar, citronsaft och olivolja. Strax före serveringen rör du i örterna och spenaten. Servera linsblandningen och laxen med en sås av yoghurt smaksatt med salt och peppar.
Källa: Jamie Oliver
Skriv ut receptet (pdf)
2 kommentarer:
Aldrig har jag lyckats få till en middag på bara 20 min som dessutom var utsökt god och lättgjord. Jag la en extra skiva "skinka" ovanpå laxpaketet och tog dill istället för persilja i gröna bönorna. Supergod och enkel middag som varmt kan rekommenderas.
Ewa N
Detta var riktigt riktigt gott. laxen tog smak av skinkan och linserna var supergoda med örterna och spenaten. Yogurten var som pricken över i:et.
Skicka en kommentar