söndag 1 mars 2009

Stekt torsk med gräddkokta grönsaker

Stekt torsk med gräddkokta grönsaker
4 port

600 g torsk
8 potatisar
1 gul lök
3 morötter
3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
150 g färsk spenat
2 dl grädde
Salt & peppar

Skala och koka potatisen. Lägg fisken på en tallrik, salta och peppra. Skala morötterna och skär i slantar. Skär löken i kvartar och vitlöken i tunna skivor. Hetta upp olivoljan i en panna och fräs grönsakerna i ett par minuter utan att de tar färg. Skölj spenaten och lägg i den och låt den mjukna. Häll på grädden och låt puttra i 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Stek fisken i lite olja på hög värme tills den fått fin stekyta på ena sidan. Vänd på fisken och dra pannan från värmen. Låt stå och steka på eftervärmen i några minuter. Tryck lätt på ovansidan av fisken. När den delar på sig är den klar.

Servera fisken med grönsakerna och kokt potatis.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP