Stekt torsk med gräddkokta grönsaker
Stekt torsk med gräddkokta grönsaker
4 port
600 g torsk
8 potatisar
1 gul lök
3 morötter
3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
150 g färsk spenat
2 dl grädde
Salt & peppar
Skala och koka potatisen. Lägg fisken på en tallrik, salta och peppra. Skala morötterna och skär i slantar. Skär löken i kvartar och vitlöken i tunna skivor. Hetta upp olivoljan i en panna och fräs grönsakerna i ett par minuter utan att de tar färg. Skölj spenaten och lägg i den och låt den mjukna. Häll på grädden och låt puttra i 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Stek fisken i lite olja på hög värme tills den fått fin stekyta på ena sidan. Vänd på fisken och dra pannan från värmen. Låt stå och steka på eftervärmen i några minuter. Tryck lätt på ovansidan av fisken. När den delar på sig är den klar.
Servera fisken med grönsakerna och kokt potatis.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar